Все просто! Різниця між "Q-курс-1" та "Q-курс-2" на 2019 рік

Все просто! Різниця між "Q-курс-1" та "Q-курс-2" на 2019 рік

Багато батьків, майбутніх учасників літньоого табору РЕЙНДЖЕР КЕМП УКРАЇНА  та й самі курсанти-рейнджери запитують: «Чим відрізняються кью-курси 1 та 2 між собою?». Оскільки в нас на 2019 рік в навчальних курсах буде від 20% до 40% різних нововведень та змін, ми вирішили вам розповісти основні відмінності між «Q-курс-1» та «Q-курс-2».

Отже основна відмінність це – випробування на найвищу нашивку «RANGER». Саме вона свідчить про те, що курсант – реально: фізично, емоційно, психологічно – переборов себе, зміг проявити лідерські якості та силу духу, а саме головне навчився «йти до кінця у своїй цілі» і знаходити для цього резерви в собі.

Так наприклад у «Q-курс-1» різні випробування на «RANGER» носять такі незвичні назви і умови виконання тестів як: «Рота мовчазних», «Таємний рюкзачок», «Біл-бой дей», «Подвійний день» і т.д. – відповідному в кожному із цих днів відбуваються свої цікаві, незвичні та часом смішні випробування які проходять курсанти. В той же час у «Q-курс-2» дні випробувань наприклад такі: «Ніндзя-черепашка», «Сімейні подорожі», «Кіндер дей», «Пригоди однорукого Джонні» і так далі.

Усі ці випробування гартують характер у дитини, вчать мислити логічно та креативно, вчать переборювати свої: «НЕ можу..», «НЕ хочу…», «в мене НЕ получиться…», «я НЕ знаю…», «я НЕ вмію…». Відповідно все це дозволяє проявити найпозитивніші риси та фактори характеру і розвинути скриті можливості дитячої та юнацької особистості.

Тепер же , по самих навчальних програмах та їх відмінностях. Так наприклад у «Q-1» не має предмету «Радіозв‘язок», а у «Q-2»  - є. «Вечори боксу» (нічні поєдинки при світлі софітів) є тільки у «Q-1», натомість у «Q-2» - чемпіонат по греплінгу (один із різновидів боротьби у які дозволені майже усі борцівські прийоми). У «Q-2» наприклад є предмет – інформаційні війни та психологічні операції – у «Q-1» такого не має. У «Q-2» навчання щодо медичних аспектів першої меддопомоги (цивільна та тактична медицина) дещо більше ніж у «Q-1». Нічна топографія у «Q-2» більш складніша, але і більш цікавіша та драйвовіша. Різного роду спортивні змагання та турніри практично однакові, тобто футбольна «Ліга чемпіонів», американський футбол – будуть що там, що там, і кубки по цих турнірах будуть і там і там.

Що стосується нічних вилазок, то вони буть в обох «Q-курсах», але із різними ввідними даними та умовами. Ранкові зарядки, професійні тренування із різних дисциплін, лекції по різних темах, основи самооборони як колективної так і особистої, розмови біля багаття, цікаві нічні ситуативні стрес-тести, «водний волейбол» і ще багато різних дисциплін– будуть за невеликими відмінностями, додатками та розширенішою інформацією будуть в обох «Q-курсах»!

Так для прикладу у 2019 році, є значне нововведення! В «Q-курс-1» і в «Q-курс-2» - будуть додаткові відзнаки за певні досягнення. В кожному із «Q-1» і «Q-2» вони будуть свої і не схожі між собою! І це будуть справді цікаві відзнаки, які можуть здобути як «рейнджери» так і курсанти. Тобто навіть якщо хтось вилетів із випробувань на нашивку «RANGER» - він може отримати іншу відзнаку – якщо здасть певні нормативи із навчальної програми (в основі своїй теоретичні підтверджені практикою. Із мінімумом фізичних вправ).

Тобто все це зроблено для того, щоб дитині було цікаво і пізнавально як на «Q-курс-1» так і  «Q-курс-2»!