Бери те, без чого не обійтись, а не те, що може знадобиться!

Бери те, без чого не обійтись, а не те, що може знадобиться!

Дуже часто нас запитують, що із собою брати, або давати дитині у РЕЙНДЖЕР КЕМП. Тому ця стаття саме для того, щоб знати що необхідно із собою взяти для комфортного перебування у нашому таборі.

Розділимо речі на 2 складових. Одна відноситься до ОБОВ’ЯЗКОВОГО сегменту інша до РЕКОМЕНДОВАНОГО.

Юному курсанту-рейнджеру ОБОВ’ЯЗКОВО необхідно мати:

  1. Довідка від лікаря (діє 1 місяць) про те, що дитина може займатись різними фізичними вправами і не має протипоказань для їх виконання – це важливий момент, оскільки фізичні навантаження у РЕЙНДЖЕР КЕМП УКРАЇНА вищі за середні, діти багато рухаються, менше сплять як дома, постійних рух, витрачається багато енергії.
    ДОВІДКУ про стан здоров’я можна взяти в любого терапевта, педіатра, сімейного або дільничого лікаря.
  2. Ліхтарик та запасні батарейки до нього – дуже багато завдань, подій, навчань проходить в нічних умовах, тому наявність власного «світла» у курсанта стає дуже важливим!
  3. Головний убір (панама, кепка, бейсболка) – липень є гарячим та сонячним місяцем. Задля запобігання сонячного чи теплового удару, необхідний захист голови.
  4. Рюкзак (20-30-50 літрів, можна і більше), або спортивна велика сумка – чемодани та подорожні валізи у нашому таборі це тягар. Оскільки частенько курсантам-рейнджерам доводиться робити польові виходи і відповідно брати із собою воду, їжу, якісь навчальні елементи і краще це переносити на спині ніж в руках.
  5. Спальник та карімат – для комфортного сну в сучасних наметах потрібні спальні речі (карімат на землю, спальник на карімат). РЕЙНДЖЕР КЕМП УКРАЇНА може надати кілька спальників учасникам у користування – але їх потрібно бронювати заздалегідь!

У сегмент РЕКОМЕНДОВАНОГО відноситься:

  1. Камуфляжна форма – за наявності звісно (можна купити на різних «секонд хендах», або базарах).
  2. Футболки, кофти, реглани – для зміни в теплу чи прохолодну погоду. Одяг має бути таким, щоб його не було шкода забруднити в разі чого.
  3. Штани, шорти, бріджи - для зміни в теплу чи прохолодну погоду. Одяг має бути таким, щоб його не було шкода забруднити в разі чого.
  4. Кросівки, берци, кеди, «в’єтнамки» - змінне взуття має бути 2-3 вида на різну погоду і на різні навчальні програми – спорт, військова підготовка, а також на вільний час, щоб ноги відпочивали.
  5. Рукавички темних кольорів – можна звичайні у будівельному магазині. Для захисту рук курсанта від подряпин чи потрапляння якихось скалок, при переповзаннях та спортивних турнірах (наприклад перетягування линви).
  6. Дощовик – для похмурої та дощової погоди, для переміщення по табору і додаткова безпека від застуди при перебуванні на повітрі.
  7. Носки, труси, майки, засоби індивідуальної гігієни (ручник, зубна паста, щітка та інші речі) – для підтримання свого тіла в чистоті і запобіганню розповсюдженню мікробів.

Користуйтесь принципом професійних альпіністів – «Бери те, без чого не обійтись, а не те, що може знадобиться!»(с)

Якщо у вас є додаткові питання звертайтесь: 093 513 27 57 або 067 208 50 40

Автор: Головний інструктор РЕЙНДЖЕР КЕМП УКРАЇНА – Таір (Бормовий Руслан)